23.05.2024

Provincie Alicante behoudt voor elk wat wils volgens Hip Estates

Wie denkt aan vastgoed, denkt aan het toverwoord ‘locatie, locatie, locatie’. Terwijl de vastgoedprijzen in Spanje licht aan het stijgen zijn, verdiepen specialisten als Hip Estates zich in de evolutie van de prijzen en de verschillen volgens de locatie. Gezien de recente prijsstijgingen van Spaans vastgoed, wordt het des te relevanter om een beroep te doen op een specialist. Wist je dat in de provincie Alicante de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning in het kustdorp Torrevieja bijna de helft bedraagt van de prijs in Moraira, terwijl beide charmant en pittoresk zijn? Volgens Hip Estates, al ruim 25 jaar dé specialist voor Spaans vastgoed, behoudt de provincie Alicante voor elk wat wils, terwijl de aantrekkelijkheid als luxe bestemming groeit.

De gemiddelde woningprijs over geheel Spanje is in 2023 met 8,1% toegenomen. Volgens de recent bekend gemaakte cijfers van de Vereniging van Spaanse notarissen is de verkoop aan buitenlanders in Spanje in het eerste kwartaal van 2024 met 8% gedaald ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. De verkoop aan Belgen vertoont voor het eerst sinds het einde van covid een daling. Deze bedraagt slechts 4,3% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Dit heeft volgens Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, niet zozeer te maken met de prijsstijgingen, maar eerder met een schaarste van het woningaanbod in Spanje momenteel. De Spaanse economie is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor de vraag naar woningen is toegenomen. Ook is er een zekere verzadiging van de markt en het aanbod na het enorme succes van de woningverkoop na covid met recordcijfers.

Volgens Leen Vermeulen van Hip Estates is de regio Alicante nog steeds heel interessant voor Belgen om een tweede verblijf te kopen. De gemiddelde verkoopprijs in de provincie Alicante ligt op 2.146 euro per vierkante meter, terwijl dit op de Balearen gemiddeld 4.148 euro per m² is.
Waar zijn dan de luxueuze hotspots en waar kan je nog goed betaalbaar wonen onder de zon in de provincie Alicante?
We vroegen Leen Vermeulen van Hip Estates om 5 tips in de hoge categorie en 5 tips in de goedkopere prijsklasse.

De hoogste prijs per vierkante meter in de provincie Alicante is te vinden op geliefde plekjes als Moraira met 3.677 euro, gevolgd door Jávea met 3.190, Benissa met 3.081, Altea met 2.976 en Calpe met 2.910 euro per vierkante meter.
Meer betaalbare plaatsen aan de kust zijn La Villajoyosa met 2.356, Orihuela met 2.323, Rojales met 2.015, Santa Pola met 1.954 en Torrevieja met 1.914 euro per vierkante meter.

Uit ons aanbod:
Regio Torrevieja, Costa Blanca Zuid.
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/nieuwbouw-appartementen-te-koop-nabij-de-stranden-van-mil-palmeras-costa-blanca-zuid
Voor 157.000 euro heb je hier al een nieuwbouw appartement met 1 slaapkamer en terras, gemeenschappelijk zwembad, en fitness

Regio: Jávea, Costa Blanca Noord
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-noord/milieuvriendelijk-nieuwbouwproject-nabij-denia-op-slechts-500-meter-van-het-strand-costa-blanca-noord
​Hier kost een nieuwbouw appartement met 1 slaapkamer 192.000 euro, ook met infrastructuur als een gemeenschappelijk zwembad en zelfs een beachclub; alles oogt hier net ietsje luxueuzer.

De grootste stijgingen in huizenprijzen in 2023 vonden plaats in Malaga (+62%), de Balearen (+58%) en Alicante (+57%).
Dit klinkt weliswaar spectaculair, maar Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, haalt aan dat de prijsstijgingen in Alicante te verklaren zijn doordat de provincie op weg is om dé nieuwe bestemming voor luxe vastgoed te worden. Zo steeg de verkoop van luxevastgoed in Alicante met zo’n 55% in 2023. Dat heeft volgens Leen Vermeulen een enorme impact op de gemiddelde woningprijs. Ze haalt aan dat de aantrekkelijkheid van Alicante als luxe bestemming wordt gevoed door de scherpe prijsstelling in vergelijking met andere Spaanse kustlocaties, gecombineerd met de pracht van de locaties en vernieuwende ontwikkelingen op vlak van duurzaamheid.

Met verleidelijke prijskaartjes en veelzijdige locaties langs zijn prachtige stranden, jachthavens en exclusieve villawijken, heeft de provincie Alicante een opmerkelijke toename gezien in de verkoop van tweede verblijven, vooral aan buitenlandse investeerders die de verborgen schatten van deze kustlijn ontdekken. Alicante wordt geprofileerd als dé nieuwe bestemming voor wie op zoek is naar een exclusieve woning aan de Spaanse kust. Leen Vermeulen van Hip Estates besluit dat kopen in deze regio sowieso een verstandige investering is voor de lange termijn, met opbrengsten zowel uit stijging van kapitaal als uit verhuur, dankzij het toverwoord 'locatie, locatie, locatie'.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK