12.07.2024

De Vlaamse droom in Spanje: een nieuwbouw appartement op een golfdomein

Hip Estates in Het Laatste Nieuws

Het beste van twee werelden gevonden

Met zicht op glooiende heuvels, waar ’s avonds een wondermooie, oranje gloed van de ondergaande zon verschijnt, zou je het bad timing kunnen noemen wanneer we ’s ochtends bij Eddy en Anne-Marie aanbellen. Maar je kunt je ogen op elk moment van de dag de kost geven. Met de vliegtuigen die in de verte hun landing op Alicante inzetten, zicht op de vallei dat kilometers ver reikt, golfers die vlakbij een balletje slaan, …

DIe weidsheid verwacht je niet aan de Costa Blanca. “Die ruimte verraste ons ook. We waren al op heel wat culturele plaatsen in Spanje op vakantie geweest, maar deze regio leerden we pas kennen via een tv-programma over vastgoed. Het verbaasde onshoeveel goedkoper het vastgoed was dan het ruime gebied in Frankrijk waar we een tweede verblijf zochten. Daarom verlegden we onze focus naar hier”, zegt het koppel.

Op basis van hun wensenlijstje selecteerden ze met hun makelaar vijf projecten om eind 2021 ter plaatse te bezichtigen. “Het beste werd voor het laatst bewaard. Hier, op Font del Llop, was de golfbaan al aangelegd en die vormde in combinatie met het landschap een knap decor. Gebouwen stonden er amper. Op plan zouden we nooit iets kopen, maar gelukkig was er een showappartement om te bezoeken. Dat gaf ons een goed idee van de kwaliteit van de materialen en de afwerkingsgraad, iets wat anders onmogelijk af te leiden valt uit een computertekening.”

In een van de flats uit de eerste fase konden Anne-Marie en Eddy netjes hun wensenlijstje afvinken: een niet te groot appartement, omdat het enkel als tweede verblijf bedoeld is, een ruim terras als verlengstuk van de woonkamer, een eigen badkamer voor elke slaapkamer, een open zicht en als heerlijk toetje een solarium van maar liefst 62 m². “We moesten een jaar geduld hebben, maar tijdens de bouw kwamen we wel drie keer op inspectie. Dat raden we iedereen aan om te doen, net als de meerprijs van ongeveer 1.500 euro voor een advocaat. Die oefent heel wat taken uit die een notaris hier niet doet en controleert of alles correct is.”

“Tijdens een van onze bezoekjes merkten we dat er een muur verkeerd stond, waardoor onze slaapkamer een stuk kleiner zou zijn. We meldden het en drie dagen later was alles opgelost. Ook de typische mankementjes die na de oplevering opdoken, zoals een slepende schuifdeur, werden onmiddellijk in orde gebracht. Dat is het voordeel aan kopen op een domein dat zo groot is dat ze er nog tien jaar kunnen bouwen: er zijn altijd wel vakmannen in de buurt om een half uurtje tijd te maken.”

Prima voor tweede verblijf

“Ons appartement is qua oppervlakte prima voor een tweede verblijf. Zodra je binnenstapt, zie je de heuvels en dat vergezicht vergroot het ruimtegevoel. Het driedelige schuifraam dat helemaal wegschuift, versterkt het effect nog, net als de strakke uitlijning van de keukenkasten en het zithoekje op het terras dat het zicht niet belemmert.”

Zalig die rust, met de zee en de stad op kwartier rijden

In een omgeving als deze kost het geen enkele inspanning om te ontspannen. “Die rust is zalig, maar we zoeken ook graag de drukte op en gelukkig is die niet veraf, want het is maar een kwartiertje rijden tot aan de zee. Dat is ook de afstand tot alle grote winkels in Elche. We hebben dus het beste van twee werelden. Tot aan de luchthaven doen we er 20 minuten over. Dat we voor alles een wagen nodig hebben, vinden we niet erg. Binnenkort zullen we die uit België hier inschrijven.” Afhankelijk van het model en de uitstoot moet je daarvoor rekenen op +/- 1.200 euro.

Hele inboedel gekocht in dezelfde straat

“Zoals Antwerpen de koekenstad wordt genoemd, staat Almoradi bekend als de meubelgemeente van de regio. In één en dezelfde straat tref je alle mogelijke winkels aan. Het duurde dan ook niet lang om een complete inboedel te kopen. Omdat de basis wit is, mocht er wel wat kleur in zitten”, zegt Anne-Marie. In de ingemaakte kasten onder de knappe, marmeren trap staan de wasmachine en droogkast.

Iedereen zijn eigen stek

“We vinden het een groot pluspunt dat we aan onze slaapkamer een badkamer hebben met een inloopdouche en dubbele lavabo. Dat gedeelte kunnen we afsluiten als we logees hebben. Tegenover hun slaapkamer hebben die hun eigen badkamer. Zo heeft iedereen zijn eigen stekje.”

Koop hier zelf: “Deze investering rendeert sowieso”

In 2026 opent op het golfresort Font del Llop een klein commercieel centrum met winkels en horeca, er wordt een sportaccommodatie aangelegd en er is nog een pak ruimte om te bouwen.
Appartementen van 82m², een terras van 46 m², twee slaap- en badkamers en een staanplaats zijn er vanaf 365.000 euro.
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/appartementen-te-koop-nabij-alicante-spanje
Er is net een nieuwe fase gelanceerd van 66 appartementen tussen de 255.000 en 400.000 euro.
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/jaya-appartementen-in-font-del-llop-golfresort
“Bij de opstart in 2021 lag de prijs nog op 235.000 euro. Wie nu verkoopt, kan dus een mooie winst boeken. Door de nog geplande ontwikkelingen is dit een investering die sowieso rendeert”, zegt makelaar Leen Vermeulen van Hip Estates.
De prijzen voor huizen gaan van 461.000 euro voor een halfopen woning, tot 1.675.000 euro voor een luxevilla.
Woningen vanaf 461.000 euro:
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/villas-op-golfdomein-nabij-alicante-stad-costa-blanca-zuid-spanje
Woningen vanaf 650.000 euro:
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/te-koop-villa-golfdomein-alicante-costa-blanca-zuid-spanje
Woningen vanaf 895.000 euro:
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/buitengewone-villa-s-makalu-gelegen-aan-font-del-llop-golfbaan
Woning vanaf 1.675.000 euro:
https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/nieuwe-villa-aan-de-golf-met-4-slaapkamers

Het gebouw heeft de vorm van een halve maan, met een gelijkvloers en erboven een duplex. Ervoor strekt zich een lang gemeenschappelijk zwembad uit. De eigenaars komen vooral uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De eigenaars:
Eddy Ghewy (64) en Anne-Marie Roseleur (63) uit Ternat. Vijf- à zes keer per jaar trekken ze voor twee weken naar Spanje. Tot juni was Anne-Marie verantwoordelijke voor de verhuur bij Alken Maes. Eddy gaat op 1 september op pensioen als HR-partner bij IBM.

De oppervlaktes:
68 m² (bewoonbaar), 20 m² (terras) en 62 m² (solarium)

Locatie:
Monforte del Cid

Kosten:
“Op domeinen als deze is er in Spanje vaak security. De kosten daarvoor worden opgeteld bij die voor het onderhoud van het gebouw, de tuin en het zwembad. Ze schommelen rond de 135 euro per maand”, zegt Leen Vermeulen van Hip Estates. Voor een appartement als dit bedraagt het kadastraal inkomen zo’n 400 euro.”

Bron: HLN 13/07/2024
Tekst door Bjorn Cocquyt
Foto's door Gregoire De Poorter

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK